27 Eylül 2008 Cumartesi

Ölen Kızlar İçin Ninni

“Konya’daki Kur’an kursundan gökyüzüne kanatlanan kızlara”
Uyuyun çocuklar. Sabah olacak.
Bir yanınızda Felak, diğer yanınızda Nas, kanat çırpacaksınız gökyüzüne. Kötülük değmeyecek güzel gözlerinize, öfke değmeyecek, kıskançlık, nazar, vesvese, ipe üflenen büyüler, inciten bakışlar değmeyecek artık. Ne gecenin ne kem gözlerin şerri değecek soluklarınıza.
Size kötülük yok bundan böyle.
Üçüncü sayfalar, hukuki raporlar, Tanrı gibi konuşanlar, yönetmelikler, ulu hocalar, havasız odalar, uykusuzluk, çağdaş yaşam parodileri, kirli sarıya boyanmış soğuk binaların girişine asılan duyurular, kokmuş peynirler, eksik ezberler, “o kitapları okuma” lar da yok.
Uyuyun çocuklar. Sabah olacak.
Bir adam da sizin için gelecek bu şehre koşarak.
Sizin “elif”leriniz için, “be” leriniz, “te” leriniz için gelecek bu şehre koşarak. Elifbalarınızın yaldızlarından melekler saçılacak şehrimize.
Bir adam şehre gelince “Yasin” sükûnetine kavuşacağız. Hafta sonu dergilerinin kapakları buhar olacak birden. Cuma öğleden sonraki borsa seansları, “az sonra haber bültenimizle karşınızda olacağızlar, solaryum bronzlukları, kişisel gelişim kitapları, yoga seminerleri de iptal olacak o adam gelince.
Birden, bir çocuk kırkıncı gününe gelmeden, kırk Yasin-i Şerif okunmuş evlerin camlarından, derin nefesler eşliğinde, gözler kutsallıkla kapanarak, aynı kutsallık ağızlarımızda mırıltıya dönüşerek kırk Kulhu, kırk da Elham okunacak sizin için.
Uyuyun çocuklar. Sabah olacak.
Anneniz gelecek ilk dersten önce. Size iğne oyalı yemeniler, dans ederken dönen fırfırlı elbiseler, bol resimli dergiler, kokusu üzerinde kekler getirecek. Size hayır duaları, üç yaşından beri üstüne koyulan çeyizler getirecek.
Anneniz gelecek sabah erkenden.
Size “elhamdülillah”lar, “maşallah”lar, “suphanallah”lar ve bol bol nazar duaları getirecek.
Babanız gelecek bir de doğru söylüyorum.
Paketli dondurmalardan getirecek koşarak. Dondurmalar erimesin ya ondan!
Babanız gelecek kızlar. Size doyasıya sarılmalar getirecek. Bayram sabahları, piknik yolculukları, eve erken gelmeler, kırmızı ayakkabılar, “o vitrindeki elbise”yi, “o arkadaşınızdaki cep telefonu” getirecek.
Uyuyun çocuklar. Sabah olacak.
Mışıl mışıl uyuyun. Sabah olacak.


Tarık TUFAN

Hiç yorum yok: